Hvorfor Haygain?

THIS WEBSITE IS CURRENTLY UNDER CONSTRUCTION,


PLEASE BE PATIENT


YOUR SUGGESTIONS ARE WELCOME

HAYGAIN 

...Hvorfor en HAYGAIN hødamper?...

HAYGAINs unikke funktioner

Overvejer du at investere i en hødamper? Vi ved at det er et stor skridt og det er vigtigt at du træffer det rigtige valg! Her kan du læse mere om Haygains unikke funktioner: 


Manifold

Haygains unikke metode består af et patenteret manifold system,

som effektiv indfører damp til foderet.

Manifold systemet har en aluminiumsplade hvorpå 5 spyd er strategisk placeret.

Aluminiumspladen akkumeler mere varme under foderet for at hjælpe med at øge temperaturen inde i høkassen. 


Spyd

5 Perforerede spyd tvinger damp fra midten af høet udad og sikrer derved en fuldstændig absorbering. 

Hvorfor et manifoldsystem? Ved brug af f.eks. en hjemmelavet hødamper kommer dampen udefra og går rundtom, uden fuldstændigt at trænge ind i høet. Med et manifoldsystem injiceres dampen ind i høet og arbejder sin vej ud og sikrer at alt hø bliver dampet jævnt og sikrer en gennemgribende dampbehandling.

Høkassen

Manifoldet sidder i en specielt designet isoleret høkasse som gør det muligt at holde en temperaturer på mere end 100 °C i mindst 10 minutter som er afgørende for at kunne opnå en reduktion af 99% støv, bakterier, mugsporer og mide afføring. 

Hvorfor en isoleret kasse? Ved brug af f.eks. en hjemmelavet hødamper, går dampen rundtom høet, kommer i kontakt med de ikke-isolerede vægge og varmen vil gå tabt (især om vinteren). Hvis ikke høet dampes ved en temperatur på mindst 90 °C i mindst 10 minutter, vil sådan et hødamper blive en inkubator (væksthus) der fremskynder vækst af patogene (=sygdomsfremkaldende) bakterier, gær, skimmel og svampe.


Haygain's hødamper er designet til at injicere damp fra indersiden og sikrer, at alt høet bliver dampet jævnt. Haygain's isolerede høkasse damper hø i mindst 10 minutter ved temperaturer på 100ºC. Dette eliminerer effektivt skadelige skimmel, svampesporer, bakterier og støvmider.


Dampgenerator

Høkassen er tilsluttet en dampgenerator via en slange med slangekobling. Dampgeneratoren er på henholdsvis 4 (HG One) og 7 liter (HG 600 og HG 2000) med stik til 230 V - 16 A.

Hvorfor en dampgenerator? Ved at dampe hø reducer man vandforbruget drastisk. Til påfyldning af en beholder til i-blød-sætning af hø, bruger man typisk 50-250 liter. Det er ikke kun vandmængden der har en indvirkning på vandregningen, men også på miljøet. En Haygain hødamper bruger kun ca. 4½ liter vand pr. dampcyklus. Haygain's dampgenerator er lavet til at kunne generere damp i længere tid. 

Temperaturmåler

På lågen af høkassen er der indbygget en temperaturmåler. 

Låget

Lågen af høkassen er udstyret med to gasdæmpere og lukkes med en hægtelukker. 

Hjul

Modeller HG 600 og HG 2000 har hjul for nemt at kunne flytte rundt, f.eks. til stævner.  

Håndtag

Modellen HG 600 har et aftageligt håndtag, mens HG 2000 har et indbygget håndtag, for nemt at kunne trække den f.eks. ind i hestetrailer. 

  

Drænhul

I bunden af høkassen findes der et drænhul som letter rengøring af din Haygain samt for at aflede det overskydende kondensvand under dampning. 

EQUI-SALES

"YOUR HORSE, OUR CARE."

Adresse

Equi-Sales

Skjoldagervej 6

6510  Gram

Danmark


Mobile Pay


        12520Bank

Frøs Herreds Sparekasse:

9741 0001192949

Swift kode: FROSDK21

CVR nr.: 2677-7984

Kontakt

Telefon: +45 64 64 72 40

Fax: +45 64 64 72 45

E-mail: info@equi-sales.dkǺbningstider

Telefontid: 24/7 !


Ridecentret: Hver dag fra kl.9.00 til kl. 21.00