FAQ

Her vil du kunne finde svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende vores produkter

Luftvejsproblemer hos heste er ofte årsagen til dårlige sportslige præstationer. De hyppigst forekommende sygdomme i nedre luftveje er tilbagevendende luftvejsobstruktion (RAO) også kendt som Heaves, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), inflammatorisk luftvejssygdom (IAD) og træningsinduceret lungeblødning (EIPH), også kendt som lungeblødning. Typisk behandles disse luftvejsproblemer med medikamenter som indgives via mulen eller injektioner. Men behandling via inhalation gennem en nebulisator (=forstøver), er en meget mere effektiv måde at behandle luftvejsproblemer på. Nortev’s Flexineb E3 er en brugervenlig nebulisator til heste, der producerer en meget fin tåge af aerosoliseret lægemiddel eller naturlig terapi, der muliggør denne behandlingsmetode for hesten.

Eksempler på medikamenter, der er blevet nebuliseret med succes ved hjælp af Flexineb E3 er:

– Antibiotika som Cobactan® og Excenel®
– Kortikosteroider som Pulmocort® og Dexamethason
– Bronchodilatorer som Atrovent® og Ventolin ™
– Mukolytika såsom Parvolex® og saltopløsning
– Saltopløsning med et par dråber Olbas-olie eller Eucalyptus-olie

Bemærk, at lægemidlets viskositet vil påvirke forstøvning og tiden det tager til at forstøve. For at overvinde dette kan nogle medikamenter fortyndes med saltopløsning for at forbedre forstøvning. Se vores medicinvejledning på vores App for flere detaljer.

OBS!!! Følgende produkter skal ikke forstøves med Flexineb: AZIUM, VET ONE DEX, VEDCO DEX, DUPHACORT, RESPRADIL, VETADINE, BROMINE, MILTON / BLEACH, COLLOIDAL SILVER, DE-ioniseret vand, ioniseret vand.

Der er tre Flexineb maske størrelser tilgængelig:

– Føl / Pony: 30-43 cm omkreds næsebånd
– Cob: 43-50 cm omkreds næsebånd
– Full: 50-65 cm omkreds næsebånd

Min dyrlæge har ingen erfaring med teknologien, så hvor kan vi få information om lægemiddeldoseringer?

Vi kan levere disse oplysninger på anmodning, herunder videnskabelige data om forstøvning. Tjek også medicinvejledning på vores App.

Ja, det kan du, men baseret på vores erfaring er det bedre at bruge det forskellige medicin hver for sig, efter hinanden, for at få det fulde udbytte af medicinen. Eksempel: Hvis din hest lider af en infektion, der også forårsager betændelse, ville protokollen til behandling være som følgende:

Trin 1: Forstøv en bronchodilator, dette vil hjælpe med at “åbne” dine heste lunger. Giv det mindst 10 minutter for at indvirke.

Trin 2: Forstøv en kortikosteroid, dette vil hjælpe med at reducere betændelse i din hests lunger. Giv det mindst 10 minutter for at indvirke.

Trin 3: Forstøv dit antibiotikum, dette vil hjælpe med at bekæmpe infektionen. Gentag som anbefalet af din dyrlæge.

Ja, fjern forstøveren, og drej aerosolkammeret til vandret/ skrå position. Indsæt den medfølgende adapter til ”pufferen” i toppen af ​​aerosolkammeret. ”Pufferen” kan derefter indsættes og aktiveres i aerosolkammeret. Læs den medleverede brugsanvisning for mere information.

MDI-systemet indeholder kun maskeenheden, som kun tillader medicinafgivelse med en doseringsinhalator (=”puffer”). Det indeholder ikke den elektroniske kontroller, kabel og medicineringskop mm., som er påkrævet til forstøvning.  Det E3-system inkluderer alle systemdele, der tillader behandling med både ”puffer” og forstøveren. Med E3-systemet har du muligheden for at levere en bred vifte af medicin og naturlige terapier.

Aerosolterapi tilbyder fordelen ved at levere forstøvet medicin direkte til infektionsstedet i hestens luftveje, snarere end at gå indirekte til problemet ved at levere medicinen oralt eller ved injektion. Se vores produktdokumentationsside, og dette giver dig adgang til gratis information om fordelene ved aerosolterapi. (ikke tilgængelig endnu)

Flexineb E3 er bærbar, let at bruge, let at rengøre og desinficere. Den er stille, hurtigt og efficient. Afstanden mellem forstøveren og hestens luftvej er kort. Den accepteres godt af hesten.

Ja, Flexineb E3 blev designet med omfattende input og støtte fra hesteveterinærer i Irland, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Australien, Canada og USA. I Skandinavien er den ikke så kendt blandt dyrlæger endnu og vi arbejder ihærdigt på at ændre dette.

Ja, for at forstøve almindelige æteriske olier som Eukalyptus Oil eller Olbas® Oil skal du først fylde medicineringskoppen med 0,9% saltopløsning og derefter tilsætte et par dråber af olierne. Se vores lægemiddeltabel eller App for information om andre produkter vi har testet, og rådgivning om, hvorvidt de skal fortyndes eller ej. Nogle naturlige produkter kan være hårde på plast og metaller, så kontakt os for rådgivning om produkter, der ikke er nævnt i vores lægemiddeltabel. Det er meget vigtigt at gøre medicinkoppen ren efter forstøvning af æteriske olieopløsninger for at forhindre potentiel skade på medicinkoppen.

Medicin leveres ikke med Flexineb E3, da disse skal ordineres af din dyrlæge. Systemet leveres med en flaske Saline (0,9% saltopløsning, 500 ml.) til øjeblikkelig brug. Dette hjælper med at blive fortrolig med, hvordan den fungerer, og at introducere din hest til systemet, før du bruger den med medicin. Du har mulighed for at købe Silvaplex og Immunosan, som er produkter på naturlige basis.

Cirka 3 til 4 timer (E2-system) og 6 til 8 timer (E3-system) afhængigt af batteriets tilstand.

Cirka 3 til 4 timer (E2-system) og 5 timer (E3-system) for fuld opladning af et afladet batteri.

Rengøring af masken:
Masken kan vaskes med rent varmt ledningsvand med noget opvaskemiddel. Skyl med varmt rent vand fra vandhanen og tør det af, før det genanvendes.

Desinfektion af masken: Demonter først alle dele af masken, og vask dem grundigt med rent varmt vand fra vandhanen og opvaskemiddel. Skyl delene af, og lad dem lufttørre på en ren, tør overflade. Desinficere hver del ved at tørre grundigt af med antibakterielle servietter, før de samles igen. Klik på følgende link for at se vores video vedr. rengøring af masken. (Ikke tilgængeligt endnu)

Rengøring af medicinkoppen:
Det er meget vigtigt at vaske medicinkoppen efter hver brug for at undgå forurening eller beskadigelse. Beskyt det elektriske stik fra at blive vådt ved rengøring ved hjælp af den medfølgende beskyttelseskappe. For at rengøre medicinkoppen skal du åbne den bløde blå låg og lægge 2-3 dråber mildt opvaskemiddel (brug evt. vores færdigblandede rengøringsmiddel på sprayflaske) i bægeret og fyld det med destilleret vand. Luk den bløde blå låg, og ryst koppen kraftigt i cirka 15 sekunder, og pres den bløde låg til at skubbe vand igennem, mens du ryster. Åbn lågen og skyl fra begge sider med destilleret vand. Ryst overskydende vand af, og lad luften tørre medicinkoppen før genbrug.

Desinfektion: For at desinficere de udvendige overflader af medicinkoppen skal du bruge antibakterielle servietter. Sænk ikke medicinkoppen i vand eller rengør ikke med kemiske opløsninger! Forstøv ikke eller læg ikke kemiske rengøringsopløsninger inde i koppen, da de kan beskadige medicinkoppen permanent eller reducere dens levetid! Brug ikke skarpe instrumenter til at rengøre medicinkoppen! For kontinuerlig behandling anbefales det stærkt at købe en ekstra medicinkop, som reserve!

Ja, se venligst afsnittet Testimonials på vores websted for udtalelser fra en bred vifte af Flexineb E3-brugere. (ikke tilgængeligt endnu)

Ja, se venligst de kliniske publikationer og veterinærafsnit på vores websted for kliniske undersøgelsesdetaljer udført med Flexineb E3. (ikke tilgængeligt endnu)

Kontakt din lokale Flexineb-distributør for at købe en Flexineb E3 eller kontakt os via e-mail på info@equi-sales.dk eller telefonisk til +45 20 71 26 70 eller placere din ordre ved hjælp af vores online shop på dette websted. Forsendelsesomkostninger beregnes hvis du køber online eller af din distributør, hvis du bestiller over telefonen.

Flexineb E3-systemet er robust, men du skal passe på det, hvis du ønsker problemfri brug. Bliv altid med hesten under brug, rengør den regelmæssigt og opbevar den sikkert væk fra frysetemperaturer og fugtige forhold. Som alle elektromekaniske enheder har den nogle sliddele, der kan slides eller blive beskadiget under brug. F.eks. er medicinkoppen en sliddel og dens levetid er meget afhængig af de medikamenter der er forstøves og hvor godt den vedligeholdes mellem behandlinger.
En typisk levetid for en medicinkop med 0,9% saltvand er 140 behandlinger, men dette kan reduceres, hvis mange forskellige medikamenter eller naturlige terapier forstøves i den samme kop, eller hvis koppen ikke rengøres regelmæssigt.

Det genopladelige batteri vil til sidst kræve udskiftning efter 12 måneder ca. afhængigt af brug og antal opladnings- / afladningscyklusser.

Hvis du har et problem eller har brug for support, skal du først se vores afsnit om fejlfindingsguide (ikke tilgængeligt endnu) for at se, om du kan identificere, hvad der er gået galt. Ellers kan du kontakte os på +45 20 71 26 70, så får vi din Flexineb E3 til at fungere igen så hurtigt som muligt.

Oplysninger om produktgaranti findes i brugsanvisningen på vores produktdokumentationsside. (ikke tilgængeligt endnu)

Ja, reservedele er tilgængelige og kan bestilles direkte fra vores lager i Gram (6510 DK), EQUI-SALES ApS webshop eller ved at kontakte os på +45 20 71 26 70.

Nej. Af garantiårsager, sikkerhed og problemfri brug anbefales det stærkt at bruge Flexineb-godkendte reservedele og rengøringsmidler. Hvis du for eksempel bruger en anden oplader, kan det skade den elektroniske kontroller. Brug af ikke-godkendte rengøringsmidler og kemikalier kan korrodere og beskadige materialerne i Flexineb E3 dele.

Haygain er det eneste dampsystem, der er videnskabeligt bevist til at kunne nedbringe partikler, der kan indåndes og dræbe mugsporer, bakterier, gærsvampe og svamp. Grovfoderets ernæringsmæssige værdi og kvalitet bevares sammen med forbedret smag. Uafhængige videnskabelige undersøgelser har bevist virkningen af Haygain-dampere kontra iblødsætning i koldt vand eller dampning med en kedel og har bevist, at heste foretrækker smagen af Haygain dampet grovfoder!

Iblødsætning af hø vil fugte sporerne og få dem til at svulme op, så det er mindre sandsynligt, at de bliver indåndet. Med Haygain dampning vil kombinationen af varme og fugtighed faktisk dræbe sporerne, hvilket eliminerer de allergiske partikler, der kan indåndes. Iblødsætning reducerer partikler, der kan indåndes, men øger det samlede antal. Derfor kan det ikke anbefales som behandling til at forbedre høets hygiejniske kvalitet.

Den lille mængde kondenseret vand, som produceres med en Haygain hødamper, er ikke blot drastisk mindre i volumen end det vand, der bruges til iblødsætning. Det er heller ikke en trussel for miljøet, da det ikke indeholder bakterier, mug eller udledte næringsstoffer.

De løbende omkostninger er minimale og du vil bruge betydeligt mindre vand sammenlignet med iblødsætning. HG 2000 og HG 600 bruger blot 2,75 kW elektricitet pr. time, mens HG One bruger mindre end 1,5 kW. Elektricitetspriserne varierer mellem de forskellige forsyningsselskaber, men ligger typisk på ca. kr. 2,00 pr. kW time. For at finde ud af, hvad det vil koste dig, kan du kigge på en af dine elregninger for at finde ud af, hvor meget du betaler for 1 kW og derefter gange din kW-timepris med ca. 2,75 eller 1,5 afhængigt af modellen. Dette vil give dig elektricitetsprisen pr. dampning. Hvis du for eksempel bruger en HG One og betaler kr. 2,00 pr. kW time, vil det koste dig kr. 3,00 pr. time.

Høet vil absorbere vandet og derfor være hydreret, hvilket bringer det tilbage til dets originale fugtindhold, som er ca. +15% af den originale vægt, men høet er hverken plaskvådt eller tungt. HG 2000 eller HG 600 bruger omkring 4-5 liter vand pr. dampningsforløb. Noget af dette absorberes af høet, noget vil undslippe som damp, når du åbner låget, og noget (den kondenserede damp) vil blive omdannet til en mindre mængde overskudsvand (svarende til en almindelig tekop) som er tilbage efter hvert dampningsforløb og elimineres via drænhullet i bunden af høkassen.

Det tager mindst 60 (model HG One) eller 80 minutter (modeller HG 600 og 2000), men kan variere afhængigt af, hvor tætpakket høet er, den omkringliggende temperatur, vandtemperaturen og din spændingsforsyning. Termometeret på låget kan bruges som en vejledning. Når du anvender din Haygain for første gang, skal du tage tid på, hvor lang tid det tager at nå det grønne område på termometeret fra tidspunktet hvor dampgeneratoren tændes. Derefter kan du anvende en alarm i form af en timer eller et sluk-ur, som du indstiller til den ønskede tid.

Nej. Alle Haygain-modellerne er fremstillet af kompositmateriale med meget høje effektive termiske egenskaber. Selv om beholderens inderside kan nå temperaturer på over 100 ºC, vil den udvendige side af høkassen blot være varm ved berøring. Derfor er Haygain dampere miljøvenlige og energibesparende.

Høet er meget varmt, når det først tages ud og bør derfor håndteres varsomt, når man først åbner beholderens låg. Men det køler hurtigt ned, når det kommer ud i luften og det kan derfor anvendes med det samme. Det er bedst at fodre med det, når det er varmt og dampende, og det ser ud til, at de fleste heste foretrækker det på denne måde. Høet skal gerne anvendes inden for 24 timer.

Det hø, der kommer ud af Haygain, ser ud og føles, som om der er kommet liv i det igen! Det er varmt og dufter sødt. De fleste heste ELSKER det og finder det mere velsmagende end tørt eller iblødsat hø. Forskellige prøver har vist effektiviteten i forbindelse med smagsprøver, udført af Royal Agricultural University og Writtle College i Storbritannien. Begge konkluderede, at når hestene først havde prøvet dampet hø, så var det deres foretrukne valg. Det bruges ofte som en effektiv opmuntring til kræsne heste samt til der skal komme sig efter operation på dyrlægehospitaler.

Heste er dog individualister og vi er stødt på nogle få heste, der er skeptiske over for det dampede hø og tilsyneladende ikke kan lide det, blot fordi det er anderledes. Hvis dette er tilfældet, kan du prøve følgende trin for at opmuntre dem til at spise det:

✓ Bland det med deres normale grovfoder i et par dage
✓ Giv dem det dampede hø, når det er afkølet
✓ Sprøjt vand på toppen af høet før dampning.  Dette giver en “vådere” damp og tiltaler ofte heste, der er vant til iblødsat hø

Dampet hø er helt anderledes end iblødsat hø. Det dampede hø er fugtigt i stedet for at være vådt. Behandlingen drejer sig ikke om, hvor vådt det er – men hvor varmt det er. Du vil opdage, at høet i midten af høballen/-nettet vil være ganske tørt. Det er fordi dampen fra spyddene er varmest i midten. Idet dampen bevæger sig igennem høet og når høkassens låg, vil det nedkøle en smule, kondensere til vand og derefter dryppe tilbage oven på høet. Dette resulterer i, at den udvendige del af høet er vådere end den indvendige del.

Det er bedst at fodre med det, når det er varmt og kommer direkte fra din Haygain, men du vil erfare, at det køler og tørrer hurtigt, så snart luften rammer det. Dette har ingen effekt på den hygiejniske kvalitet eller velsmag. Vi anbefaler, at man udfordrer høet inden for 24 timer for at forhindre potentiel forurening fra det omgivende staldmiljø.

HG 2000 giver mulighed for at dampe en hel bundtet høballe. Ved at kunne fylde en hel høballe i enheden reducerer du drastisk mængden af svampesporer, der bliver frigivet i staldmiljøet før dampning, hvormed både personen, der håndterer høet og de omkringstående heste beskyttes. Det er nemt, hurtigt og effektivt at bruge en Haygain hødamper.

Ja, helt bestemt! Luftvejslidelser kan meget effektivt håndteres ved at minimere støv, der kan indåndes, mugsporer og bakterier i hestens miljø, i særdeleshed i hestens indåndingsområde. Eftersom hø indeholder en høj koncentration af disse forurenende stoffer, og da hestens næse er i høet, når den spiser, er det meget vigtigt at nedbringe denne kilde til støv og allergener ved at dampe høet.

Vi hører ofte om positive resultater inden for et par dage efter anvendelsen af Haygain, men alt afhænger af den enkelte hest, årsagen til hosten og andre miljømæssige faktorer. For eksempel: Hvis du skifter til at fodre med Haygain dampet hø, men lader hesten blive stående på støvet strøelse, så vil du sikkert se en forbedring, men hesten vil forsat være udsat for at indånde støv fra den anden kilde. Det samme gælder, hvis du ændrer din hests rutiner for fodring og håndtering, men nabohestene, der deler det samme luftrum, har tørt hø og halmstrøelse. Forbedringen vil måske ikke være helt så tydelig for din hest.

Udsættelse for partikler, der indåndes, såsom mugsporer og bakterier kan foranledige allergiske reaktioner og udvikle en overfølsomhedsreaktion hos hesten. Selv hø af bedste kvalitet kan have et højt indehold af partikler, der indåndes. Disse partikler danner usynligt “støv” (partiklernes størrelse er mindre end 5 my) og der er 50% risiko for at de bliver inhaleret dybt ind i lungerne, hvilket kan forårsage tilbagevendende luftvejsobstruktion (RAO). Minimering af “støv” i din hests omgivelser vil hjælpe med at forhindre luftvejsproblemer.

Ja, selvfølgelig! Haygain dampet hø kan bruges som foder til alle heste eller ponyer. En forfangen hest bør ideelt set fodres med en høkilde, der har et sukkerindhold (WSC) på mindre end 10%. Hvis høet har et højere sukkerindhold, så vil et standarddampningsforløb på 50 minutter nedsætte sukkerindholdet en smule, men som ved iblødsætning er denne reducering meget variabel (gennemsnitligt 18 %). Hvis du ønsker at nedsætte sukkerniveauet yderligere og på en mere ensartet måde, så anbefaler den nyeste forskning 9 timers iblødsætning efterfulgt af 50 minutters dampning (kun iblødsætning vil øge bakterievækst).

✓ Bruge støvfri strøelse
✓ Forbedre ventilationen (5 udskiftninger af luften pr. time er klassificeret som værende et ventileret område)
✓ Fjerne alt spindelvæv fra bokse og øvrige områder
✓ Være opmærksom på naboboksene og hvad der er i dette samme luftrum, som deles med din hest
✓ Sørge for, at tørt hø opbevares i en separat bygning

– Haygains patenterede, beviste metode med dampforgreningsspyd. – Haygains videnskabelige tankegang og fortsatte dybdegående videnskabelige forskning. – Haygains slidstyrke og langtidsholdbare kvalitet – hvilket resulterer i god værdi for pengene. – Haygains omkostningseffektivitet: billig at anvende og kan hjælpe med at nedbringe dyrlægeregninger. – Haygains enkle anvendelse indarbejdes let i staldens etablerede arbejdsgange. – Haygains miljøvenlige system danner meget lidt vand – uden forurening. – Haygains imødekommende og kvalificerede rådgivning, efter-salg support og kundeservice.

Wraphø kan indeholde betydelige mængder af svampen P roqueforti – så det er ikke fri for mug. Wraphø har også et højere pollenindhold end hø. Dampning med Haygain vil fjerne disse mugsporer og partikler, der kan indåndes. Derudover vil dampning af dit wraphø øge holdbarheden med 5 dage, så spild undgås.

Wraphø kan have et højt sukkerindhold, hvilket kan betyde et for højt energiforhold til visse heste/ponyer. Andre kan have svært ved at fordøje det. Syreindholdet i wraphø betyder, at det ikke anbefales til heste, der er tilbøjelige til at få eller har mavesår. Dampning af hø eliminerer partikler, der indåndes, hvilket betyder, at det er sikkert at anvende som foder til heste med luftvejslidelser, samtidig med at det er letfordøjeligt. Hø af lavere kvalitet (som kan være støvet) kan dampes og udfodres til overvægtige eller forfangne ponyer for at hjælpe med vægttab.